Ruokablogien kärki

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

                                                    Löytyi sittenkin!

Tässä on vessa purettuna. Joku vanha putki törröttää ilman aikojaan, otetaan se pois. Uudempi viemäriputki jätetään. Se on joskus valmiiksi vedetty yläpohjaan siltä varalta, että vinttiin rakennetaan joskus vessa. Jätetään se vara edelleen.

Kun vessa purettiin eteisestä, niin eiköhän pilkoittanutkin vanhaa puulattiaa seinän vierustalta eteisen puolelta! Varovaisesti riemuitaan löydöstä, vasta pieni palanen on otettu lattiaa auki. Lattia on maalattu ruskeaksi, sen päällä on jotain tasoitetta, joka tuntuu olevan aika löyhässä. Sitten on kovalevy, jotain alushuopaa, lastulevy ja muovimatto. Oispa se upeaa, kun tätä löytyisi enemmänkin. Purku näyttää.

Jokaisen välioven päällä on tällainen aukko, joka on peitetty aikaisemmissa remonteissa levyllä ja tapetilla. Sieltä on päässyt lämmin ilma virtaamaan huoneesta toiseen. Nämä me jätetään avoimiksi.
 Tässä on vielä keskeneräistä. Poistetaan aukon sisältä pahvi ja aukon reunat listoitetaan. Aika hauskat yksityiskohdat. 
Marjuska

                                                                 


5 kommenttia:

 1. Ihanaa! Enkö minä sanonu että voihan sitä vielä löytyä ;) Toivottavasti löytyy enemmänki :)

  Lotta

  VastaaPoista
 2. Tuskallinen minuutti, kun kännykkä näytti pelkän otsikon "löytyi sittenkin!", enkä tiennyt löytyikö sieltä jotain hyvää vai pahaa :D . No mutta nyt selvisi, että hyvää löytyi. Puulattia on kyllä ihana. Yksi vaihtoehto uuden kodin lattiaksi olisi kiiltäväksi valkoiseksi maalattu puulattia. Onnistuukohan tuollaisen lankkulattian kanssa laittaan lattialämmitys?

  VastaaPoista
 3. Eipä ollut paha löytö! Tänään purettiin koko eteisestä lattia lautalattiaan asti. Hyväkuntoinenkin vielä oli. Laitan kuvia kunhan ehdin kuvata.
  Emme laita lattialämmitystä, koska se ei onnistu tällaisen paksun lankkulattian kanssa. Jos talo olisi tosi iso, niin laittaisimme maalämmön, mutta olemme päätyneet suoraan sähkölämmitykseen. Lisäksi käytetään takkoja lämmön lähteenä.

  VastaaPoista
 4. mietiskelinkin tuota lankkulattiaa+lattialämmitystä meidän omaan uuteen. Että onnistuukohan sellainen ylipäätään.
  Mutta on kyllä kivaa, että löyty vanhaa lattiaa :) .

  VastaaPoista