Ruokablogien kärki

lauantai 9. maaliskuuta 2013

                                                         Kuumeista suunnittelua
Tässäpä kuvia meidän kylppäristä. Tilassa oli ennen sauna, pesuhuone ja pukuhuone. Väliseinät on kaikki  kaadettu pois, olivat keveitä seiniä, 70-luvulla rakennettuja.  Nyt tästä tulee siis yhdistetty kylpyhuone/kodinhoitohuone. Otin kuvia joka kulmalta, jotta hahmottuu tämä koko tila.

Tästä ovesta pääsee keittiöön.

Tässä syvennyksessä oli kiuas. Ny siinä on keittiön hellapuita. 

Ja siitä ovesta voi mennä välihuoneeseen. Tämä on oven alkuperäinen paikka. Saunan rakentamisen vaiheessa ovi oli siirretty sijansa oikealle. Palautimme sen alkuperäiselle paikalle. Mietittiin kyllä sen sulkemistakin kun tilasta saisi paljon toimivamman. Mutta kun haluamme palauttaa talon mahdollisimman alkuperäiseen malliin, niin ovi siihen tulee. 

Siitä ikkunasta paistaa aurinko, ainakin tänään. Tämä ikkuna on ainut ei-alkuperäinen ikkuna talossamme. Ikkunaan on laitettu joskus rypylälasi. Sen vaihdamme vanhaan lasiin. Laitetaan sitten sellaiset verhot, että päivä paistaa, mutta ollaan kuitenkin katseilta suojassa. Puutkin suojaavat ikkunan takana ja tie on sen verran kaukana, että eipä taida olla katselijoitakaan. Eikä ole naapureitakaan ihan lähellä.  

Siihen nurkkaan tulee suihkukaappi. 

Tämä seinä jää hirsipinnalle. Tähän tulee pesuallas alakaappeineen, peilauspaikka ym. mitä kunnon kylppärissä kuuluu olla.
Nyt tätä tilaa suunnitellaan suurella innolla. Aika haastava tämä tila on, koska tänne pitää saada monelaista toimintoa. Esim. vesiboileri, paikka pesukoneelle ja keskuspölynimurille (mies haluaa sen välttämättä, kun se on niin kätevä!), vesipiste ja allas siivoustouhuille, sililtyspaikka, suihkukaappi, mankelille tila (josta minä en luovu). Ja tietysti monemoista säilytyspaikkaa, likavaatteille, varavuodevaatteille ym.  Siispä käytämme apuna sisustussunnittelijaa, jotta saisimme toimivan tilan. 
Hirrelle jätettävää seinää lukuunottamatta muille seinille laitetaan huokolevy ja tapetti. Pesualtaiden taakse tarvii varmaan laattaa. Lattiaksi tulee samanlaista kuin keittiössä, siis paksu lankkulattia joka maalataan.

Kevätkelejä odotellessa mies on purkanut ylimääräisiä sähköjohtoja kymmeniä metrejä. Ja valmistellut muutenkin tiloja siihen kuntoon, että kun lattioita auotaan, niin sitten päästään heti rakentamaan. 
Ja siivottu, sitä minun mies jaksaa tehdä! Hän on imuroinut joka hirren ja hirrenvälin.  Tänne pesuhuoneen lattialle vois vaikka vetää patjan ja ottaa päivänokoset! 
Luojan lahja on tällainen aviomes!!
Marjuska4 kommenttia:

 1. luin yhdestä sisustuslehdestä, että altaiden yläpuolelle, siis siihen hirren kohdalle seinään oli laitettu läpinäkyvä este veden roiskumisen varalle. lehden kuvien mukaan ei oltu peitetty laatoilla hirsiseinää vaan lasilla tai pelksillä.
  kyllä teillä on upea savotta :) raksu

  VastaaPoista
 2. Hei Raksun idea oli hyvä! Pleksi tai lasi hirttä vesiroiskeilta suojaamaan!
  Tsemppiä taas! <3

  VastaaPoista
 3. Ihana! Meillä on uusi hirsitalo ja keittiössä on välitilassa hirsi näkyvissä, kirkaslasi suojaamassa ihanaa hirttä.

  Tämä blogi tuli mieleen kun oltiin lasten kanssa tutkiskelemassa isovanhempieni kotitilan varastoa. Nappasin mukaan vanhoja saranoita, yhden vanhan hevostallin oven(josta suunnittelen pirttipöytää..) Ja muutaman vanhan oven hakasen.

  Hyvää kevättä :)

  VastaaPoista
 4. Hyviä ideoita Raksu ja Sinisuu, kiitos! Ei oikein raaskisi peittää sitä kaunista hirsipintaa.
  Sinisuu, tulee varmaan hyvä pirtinpöytä siitä vanhasta ovesta. Meilläkin niitä on kaksin kappalein ullakolla, lattialle laitettuna, purujen ja turpeen päällä. Joskus ne sieltä vielä pelastan.
  Ja ne vanhat saranat ja hakaset, ne on arvotavaraa! Löydät varmaan niille käyttöä.
  Marjuska

  VastaaPoista