Ruokablogien kärki

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Keittiö on purettu, seinät hirsipinnalle ja lattiasta on poistettu kaikki hiekalle asti. Lattiassa oli muovimatto päälimmäisenä, sitten lastulevy ja vuorivillaa. Niiden alla haltexia, paperia ja pahvia. Lopuksi löytyi kattohuovan palasia. Niiden alla on kymmenen senttiä hiekkaa ja sitten vielä turvetta. Tarkoitus on poistaa vielä hiekat ja turpeet. Ostimme puruimurin, jolla toivottavasti saamme poistettua hiekan ja turpeen. Alla  laudoitus, lattia on rossilattia. Puramme kaiken pois, kunnes vastassa on maapohja. Näiden jälkeen pääsemme rakentamaan uusia pintoja. 

Keittiössä on tosi upeat hirret, paksut ja hyväkuntoiset. Pienen pieneiä nauloja täytyy poistaa satoja. Pinkopahvi on ollut hyvin naulattuna! Jätämme yhdelle seinälle näkyviin hirret. Toisille seinille laitetaan puukuitulevyä ja pinnalle jotain kaunista Pihlgren&Ritolan paperitapettia.  Kahta erilaista vanhaa tapettia löytyi palaset. Ihan samoja ei ollut P&R:n mallikirjoissa mutta samantapasia löytyy..

Hirren pinnalla näkyvät vaaleat läikät ovat sanomalehtipaperia. Lehdet ovat vuodelta 1917Tiskipöydän takaseinässä on pätkä tiilimuuria. Vanhaa ja kaunista, ehkä hyödynnämme sen kunhan alamme rakentamaan keittiötä.Katto oli laskettu alas liesituulettimen ja pesuhuoneen ilmanvaihdon postoputkien asentamisen takia. Alta löytyi hyvässä kunnossa oleva helmiponttipanelikatto. Aivan ihastuttava, väriltään vihertävä. Jätämme sen katoksi. Putket siirretään ullakon puolelle.Hiekkaa näkyvissä!Puuhellan ja tiskipöydän takana oli kauniita laattoja. Laatat ovat varmaan jostain seitsemänkymmentäluvulta. Sain irroitettua jonkun verran laattoja ehjänä. Hyödynnän ne joskus jossain.


Halpahallista löytyi ihana ja edullinen kynttiläkupponen. Laitoin sen riippumaan kuistin ikkunan eteen.

2 kommenttia:

  1. Eve ja miehensä kuittaa luetuksi!
    On teillä siellä vielä vähän hommaa ;) Mutta kauniita pintoja tulee näkyviin!

    VastaaPoista
  2. Jouluksi olisi tarkoitus saada valmiiksi! Vuodesta ei vielä tietoa.

    VastaaPoista