Ruokablogien kärki

tiistai 23. lokakuuta 2012


Keittiö on saanut lattian. Hankimme 19 cm leveää ja 5 cm paksua mäntylankkua. Ei nitise eikä natise! Lattia naulattiin päältäpäin reilusti kiinni. Ei haittaa, vaikka naulat näkyy. Se on osa tunnelmaa. Lattia maalataan Uulan harmaalla lattiamaalilla, väri on Usva. 

Keittiön katto on myös maalattu. Siitä tehtiin vihreä, lähin löytämämme vihreä sävy, joka muistutti alkuperäistä väriä. Sävy on nimeltään Vesiheinä. Se on myös Uulan maaleja, kuten kaikki käyttämämme maalit.


Puuhella on saanut pinnalleen ensimmäisen rappauskerroksen. Annetaan kuivua ja rapataan vielä toiseen kertaan. Sitten maalataan valkoiseksi. Puuhellan tausta sai myös rappauspinnan. Ja maaliksi saa samaa valkoista kuin hellakin. 

Hellan eteen löysimme vanhaintavarainkaupasta  ihanan vanhan, messinkisen hellaneduspellin.  Pelti oli melkein mustaksi hapettunut ja läikkäinen. Löysin netistä ohjeen sen puhdistukseen. Tein levitettävän seoksen suolasta, etikasta, vehnäjauhoista ja vedestä. Sen sivelin pullapensselillä pellin päälle. Heti alkoi kirkastumaan. Aika kauan sitä kesti pyyhkiä pehmeällä liinalla ja lopuksi vielä keittiöpaperilla. Viimeiseksi levitin siihen pintaan mehiläisvahaa. Siitä tuli juuri sopivan käytetyn näköinen. Naulataan se sitten lattian maalauksen jälkeen paikoilleen messinkinauloilla. 

3 kommenttia:

  1. Oi että, olin jo odottanut uusia postauksia! Ihanaa jälkeä ja valmiimpaa pintaa! Tykkään tuosta lattiasta! Ja puuhellasta tulee ihana kans.

    VastaaPoista
  2. Meillä on samantyylinen puuhella-leivinuuni systeemi. En ole koskaan pitänyt sen punaisesta tiilinväristä .Onko tuo rappausaine ihan jotain tavallista vaiko jotain spesiaalia? Entä mitä maalia käytitte? Meillä tuo hella tulee pinnasta ihan sika kuumaksi kun se on lämmitetty ja ollaan mietitty että millasta pintakorjausta sille vois tehdä että se kestää sen kuumuuden. Entä mites tuo huuva, saako noita valmiina ja liitetäänkö se jotenkin tavallisen liesituulettimen kans vai onko ne eri yksiköt? Hieno lopputulos ainakin teillä on.

    VastaaPoista
  3. Heipparallaa! mistäs hankitte viis senttistä lankkua? meillä ois muutama lankun pätkä lattiasssa vailla uusismista ja ei tunnu löytyvän sitten millään noin paksua kuin teilläkin...

    VastaaPoista