Ruokablogien kärki

perjantai 2. marraskuuta 2012

 

Maalasimme keittiön puuhellan ja sitä ympäröivän muurin valkoiseksi. Hella näyttää maalattuna paljon pienemmältä. Kuin ihana onkaan laittaa hellaan aina tuli, kun jatkamme remppaamista. Hetkessä keittiön lämpö nousee viidestätoista asteesta yli kahteenkymmeneen. Tuntuu niin kodikkaalle hommailla,  kun hellassa rätisee tuli. 


Ensimmäiseksi huokolevyn saumojen päälle kiinnitettiin ihan tavallista kassakonenauhaa pelkällä  vedellä.  Nauha peittää sauman, mutta ei liimaudu saumaan kiinni jotta levylle jää liikkumisvaraa. Sittten seiniin liisteröitiin  makulatuuritapettia. Se on tarpeen, jotta huokolevyn epätasaisuus sekä tumma väri peittyy.   Kassakonenauha kiinnittyy  liisterillä tapettiin kiinni. Juttu ei ole meidän keksintö, vaan on opiskeltu asia Perinnemestarien sivuilta.

Makulatuuritapetti on tilaustavaraa, sitä ei ollut tapettikaupassa. Sitä valmistaa Pihlgren&Ritolan tapettitehdas. Liisterinä käytettiin selluloosaliisteriä, siis sitä vanhalla reseptillä tehtyä, jossa ei ole lisättynä muoviliimoja. Sitten päästiin varsinaiseen tapetointiin. Kyllä tuli kaunista seinäpintaa! 

2 kommenttia: