Ruokablogien kärki

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Harmitusuunit!

Nuohooja kävi tässä muutama päivä sitten ja antoi tuhotuomiot meidän takoille. Yksikään kolmesta takasta ei ole käyttökuntoisia. Joudumme purkamaan uunit pois. Harmittaa niin! Tuskin laitamme kolmeen  huoneeseen uutta takkaa, mutta ainakin salinpuolelle sellainen laitetaan. Onneksi puuhella on erinomaisessa kunnossa.

7 kommenttia:

 1. Tsemppiä, intoa ja sinniä puhdetöillenne, raxu

  VastaaPoista
 2. tuo takka-asia harmittaa varmasti. Minuakin.

  VastaaPoista
 3. Niinpä tekee, mutta muutetaan suunnitelmia. Tällaista vähän pelättiin. Nyt mennään sitten näillä ja mietitään, mitä tehdään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko ne takat todella niin huonossa kunnossa, entä piippu? Minä ajattelen päinvastoin, että piippu voi olla huono, mutta takka hyvä? Raxu

   Poista
 4. Harmi tuo takka homma. Tosi harmi! RIXU

  VastaaPoista
 5. Suosittelen suhtautumaan aika kriittisesti nuohoojan kommenttiin,heillä on aika usein tuo asenne ja tyyli valmiiksi ettei vanhoja takkoja voi kunnostaa. Tietämys puuttuu. Meillä nimittäin kävi kanssa ensin samoin kolmen pystyuunin kanssa,saivat purkutuomion. (talo rakennettu v.1890) Onneksi käytimme vielä erään joka ammatikseen entisöi vanhoja hirsitaloja. Sanoi että nuohoojat purattavat aina vanhat takat vaikka ne on parempia kuin uudet. Vanhat savitiilet käyttäyty ihan eri tavalla kun uudet. Meillä riitti loppuen lopuksi tulipesien uusiminen(vaihdettiin itse muutama tiili) ja piippu uusittiin katolta. Ja nuohoojaltakin meni läpi. Nyt on lämmitetty taloa jo 2.5v nuilla pystyuuneilla. Metsänkylän navetan sivulta löytyy osaaja rekisteri jos haluaa käyttää alan ammattilaista tsekkaamassa takat. Toivotaan et saatte pitää takat :)

  VastaaPoista