Ruokablogien kärki

lauantai 19. tammikuuta 2013

                                               Purkuhommissa


Tänään jatkettiin välihuoneen purkamista. Lastulevyt ja 70-luvun paneelit pois. Ja katosta haltexit pois.  Alta löytyi hyväkuntoinen, vanha paneelikatto. Onneksi alkuperäiset katot on säilyneet, kun muita vanhoja pintamateriaaleja ei mitään ole tallessa. Jos ei sitten löydy jostain huoneesta vanhoja lautalattioita.


Jälleen löytyi tosi komeita hirsiä. Näin isoa hirttä ei vielä ennen ole löytynyt, katsoppa kuvasta! Täytyy vielä mitata tuo hirsi, mutta kyllä se varmasti ainakin 40 cm korkea on. Tämä seinä taidetaan jättää hirsipinnalle.Tässä on Kotikumpu talviasussa! Tänään oli niin kaunis päivä ja valo on lisääntynyt huimasti verrattuna joulunaluspäiviin. Puusohva on  maalattu kahteen kertaan. Vielä tarvitsee kolmannen kerroksen. Kyllä siitä tulee kaunis nyt!Tässä on kylpyhuoneen seinää. Meidän talon hirret ovat hyvin karkeaksi sahattuja. Jos niitä meinaa jättää näkyviin, niistä on pakko hioa karkeus pois, muuten jää tikkuja sormeen. Tumma värikin lähtee tietysti samalla, mutta eipä tuo ihan uudelle hirrelle näytä hiottunakaan. 
Hirsipinta on sellaista, että sitä haluaa "silittää" kädellä. Tämän näköistä siitä tulee sitten. 

Paljon saatiin tänään aikaan.  Yksi ystävä kävi katsomassa tässä yhtenä päivänä ja oli sitä mieltä, että vähän toivottoman näköinen on meidän urakka. Onneksi ei meistä itsestä vielä sille tunnu!

Marjuska


1 kommentti:

  1. Oi, eihän tuo ollenkaan toivottomalle näytä! Taas on edistynyt! :)
    Sohvasta tulee todella kauniimpi kuin ennen. Ja minusta tuo vaaleampi seinä on parempi, ei syö niin paljon valoa kuin tumma.
    Meillä on kans tänään aivan mielettömän kaunis talvipäivä! Pakkasta oli kyllä aamulla -27, mutta aurinko paistaa ja kaikki ulkona näyttää kimaltelevan!

    VastaaPoista